Kaartlezen

Toerklasse en Sportklasse

Kaartlezen

De Saab Winter Rally is een kaartleesrit op twee niveaus: Toerklasse en Sportklasse. Dus voor iedereen, beginnend of ervaren goed te doen. Hoewel, de uitzetter heeft zowel in de Toerklasse als in de Sportklasse wel wat 'instinkers' en ‘nadenkers’ in petto. Dus het blijft wel opletten en logisch redeneren geblazen.


Rijden in een klasse naar keuze

Onze doelstelling is om voor alle deelnemers een leuke, goed georganiseerde rit aan te bieden. De Saab Winter Rally heeft twee klassen:

  • Toerklasse: bedoeld voor de meer recreatieve equipes; meer gericht op beleving onderweg dan op ingewikkelde kaartleesopdrachten. Geen tijdsdruk, maar je moet uiteindelijk wel voor de finale finishtijd binnen zijn. Ook minder kilometers en een lagere gemiddelde snelheid dan de Sportklasse. 
  • Sportklasse: is competitiever. Dit is meer de klasse voor de equipes met meer kaartleeservaring. Ook meer kilometers en een hogere gemiddelde snelheid. Je kunt in de Sportklasse onderweg ook 'Herconstructies' en een 'Regularity' (RP) verwachten.


Welke kaartleessystemen?

Welke kaartleessystemen tijdens de Saab Winter Rally 2023 worden gebruikt is nu nog niet bekend. Binnekort meer!


Nog niet zo bekend met kaartlezen?

Dan is bijvoorbeeld RallyNieuws een goede website om te zien hoe de verschillende systemen werken. O.a. bolletjepijl.nl geeft ook (online) cursussen. Er is al een beginnerscursus voor € 45.